Здравейте, Отваря ми се възможност за смяна на двигател на моята 147, която е 1.6 ТС 16в 120к.с 2001г. Двигателя който евентуално ще слагам е от 156 1.8 или 2.0 ТС. Въпроса ми е, инсталацията еднаква ли е при двата модела автомобили или ще трябва да сменям с двигателя и инсталацията. Моля да пишат само хора, който са 100% сигурни в това което казват, че няма да се дават малко пари.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Идентична ли е инсталацията на АР147 и 156?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЗдравейте, Отваря ми се възможност за смяна на двигател на моята 147, която е 1.6 ТС 16в 120к.с 2001г. Двигателя който евентуално ще слагам е от 156 1.8 или 2.0 ТС. Въпроса ми е, инсталацията еднаква ли е при двата модела автомобили или има доста разлики по нея. Моля да пишат само хора, който са 100% сигурни в това което казват, че няма да се дават малко пари.Точно с този вид интервенция
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
И какво общо има двигателят с инсталацията ? Сменяй само жлезата. Иначе 1-то което трябва да погледнеш е дросела на "новият" мотор дали е механичен или електронен. Блока с релетата до акумулатора е коренно различен ! ( там са окабеляванията за перките , компресора на климатика и т.н )
Има разлика и в начина на подреждането на високоволтовите кабели от бубините, но не знам дали има разлика в управлението от ЕЦУ-то
Може да има разлика и в броя на лабда сондите.
Абе пак ти казвам, сменяй само "железата" другото си го остави твоето !
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеИ какво общо има двигателят с инсталацията ? Сменяй само жлезата. Иначе 1-то което трябва да погледнеш е дросела на "новият" мотор дали е механичен или електронен. Блока с релетата до акумулатора е коренно различен ! ( там са окабеляванията за перките , компресора на климатика и т.н )
Има разлика и в начина на подреждането на високоволтовите кабели от бубините, но не знам дали има разлика в управлението от ЕЦУ-то
Може да има разлика и в броя на лабда сондите.
Абе пак ти казвам, сменяй само "железата" другото си го остави твоето !Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщениеЯсно, благодаря. Аз говорих с него, но отгоре отгоре. Явно ще трябва доста повече неща да го питам"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Бих го направил пак, но определено не с 2.0тсПо-скоро 2.0 16в турбо - поне да си струва нервите, които похабих - доказателство за тях са 3-те бели косъма, които ми се появиха муахахха
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
Comment